Nissan utlovar koncept-suv redan i år

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 maj 2017

Eldrivna suvar är framtiden, anser Nissan. Ett koncepfordon som den japanska biltillverkaren ska visa upp senare i år skulle kunna ge en fingervisning om hur de kommer att se ut.

Vmotion 3.0 är en utveckling av Vmotion 2.0 (bilden och animationen nedan) som visades upp på motormässan i Detroit i januari, skriver Automotive News. Precis som föregångaren bygger den på tre av Nissans hörnstenar för framtidens fordon: eldrift, autonomi och uppkopplingsmöjligheter.

Bilen får ett annorlunda utseende jämfört med dagens suvar och crossoverbilar, säger företagets designchef Mamoru Aoki till sajten. Den nya designen, som Nissan säger bygger på ”emotionell geometri”, möjliggörs av att man byter ut den fossila drivlinan mot en elektrisk.

En annan talesman för Nissan, företagets vice vd för utsläppsfria fordon Daniele Schillaci, säger att det blir en crossover.

– Vi fokuserar på en eldriven crossover, eftersom det ligger i vårt dna. Vi kommer att införliva de senaste funktionerna från Nissan Intelligent Mobility i den.

En av anledningarna är den stora efterfrågan på suvar och crossoverbilar på USA-marknaden, skriver Automotive News, men suvar är också hett eftertraktade på den expansiva kinesiska marknaden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!