Nu byggs Polestar 3 – då kommer den hit

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 feb 2024

På grund av mjukvarustrul hann Polestar 4 börja byggas före den större Polestar 3. Den ursprungliga planen var att tillverkning och leverans av både Polestar 3 och syskonmodellen Volvo EX90 skulle ha kommit i gång redan förra året.

Så blev det alltså inte, men nu meddelas att Polestar 3 har börjat rulla av bandet i Chengdu i Kina. Dessutom har testproduktion i Volvos amerikanska fabrik i South Carolina genomförts, där Polestar 3 också planeras att tillverkas från i sommar.

– Den här fantastiska bilen tar ett betydande steg framåt i och med produktionsstarten, som är en viktig milstolpe på vår resa mot att bli ett trebilsbolag i år, kommenterar Polestars vd Thomas Ingenlath.

Till sommaren väntas också de första leveranserna till de kunder som lagt en beställning på Polestar 3 att dra igång. Polestar 3 Long Range Dual motor med ett batteri på 111 kWh för 62,8 mils räckvidd går att beställa med ett pris från 970.000 kronor. De dubbla elmotorerna ger bilen 489 hästkrafter och ett vridmoment på 840 Nm.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: