Nu kan du swisha 15 000 för en iX3

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

4 dec 2018

BMW har börjat ta emot beställningar på elbilen iX3 från svenska kunder. För att reservera en bil krävs att man swishar 15 000 kronor.

BMW säger sig vara först ut att använda sig av betaltjänsten bland svenska bilhandlare och depositionen är återbetalningsbar fram till den dag köpekontraktet är undertecknat.

bmw-ix3_3.jpg.asset.1524631147691Bilen, som visades upp på eCar Expo i Göteborg, har en motoreffekt på 200 kilowatt och batteripaketet på 70 kilowattimmar innebär minst 400 kilometers räckvidd enligt testcykeln WLTP. Det kan även laddas med 150 kilowatt.

Än så länge handlar det bara om en konceptbil, men BMW Sveriges vd Emmanuel Bret säer att den har tagits emot väl av kunderna.

– Intresset för BMW iX3 har varit stort på förhand, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är den första helelektriska bilen i den populära X-familjen. Det är därmed en BMW-modell som öppnar dörren till helt elektrifierad mobilitet för ett nytt segment och ett viktigt steg på vägen mot framtidens hållbara fordonsflotta.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!