Nya bilder på Škodas elbil

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

29 mar 2017

Škoda har anslutit sig till den växande skara biltillverkare som är övertygade om att framtidens fordon är eldrivna och självkörande. Konceptbilen som det tjeckiska företaget visar upp i Shanghai uppfyller båda kriterierna och nu har de första ”riktiga” bilderna på den kommit.

Den enda bild på Vision E som hittills har funnits avslöjade inte mycket mer än bilens silhuett, men nu har Škoda beslutat att visa upp lite mer, samt gå in på de tekniska specifikationerna. Bilen har dubbla motorer med en total effekt på 225 kilowatt, fyrhjulsdrift som anpassas efter underlaget och en toppfart på 180 kilometer i timmen – men den som gillar sådana hastigheter lär nog inte få ut de 500 kilometer (NEDC) som företaget utlovar.

Skoda02Bilen, som bygger på Volkswagens MEB-plattform, är drygt 4,6 meter lång med en hjulbas på 2,85 meter som maximerar kupéutrymmet.

Än så länge handlar det ”bara” om en konceptbil, men Škoda utlovar en helt eldriven produktionsbil till 2020 och fem år senare är ambitionen fem rena elbilar i olika segment. 2019 kommer även Škoda Superb som laddhybrid.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!