Nya bilder visar – VW ID.7 kommer som ”riktig” kombi

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 aug 2023

Volkswagens första eldrivna sedan ID.7 har precis börjat säljas. Att modellen även ska få ett syskon i form av en kombiversion har varit klart länge. Konceptet ID.Space Vizzion kunde besökare på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg till exempel spana in redan förra året.

Konceptet Space Vizzion

Nu har nya bilder dykt upp som för första gången uppges visa kombiversionen av ID.7 i sin helhet. Redan i maj spreds bilder av modellen ute på vägarna, men då med vissa delar av karossen kamouflerad. Bland annt med en front hämtad från dagens Passat. På de nya bilderna känns bilens främre del igen från sedanversionen av ID.7. Skillnaden hittas så klart baktill tar taklinjen har förlängts och avslutas med en integrerad spoiler.

Jämfört med konceptet ID. Space Vizzion är taklinjen mindre sluttande. Det betyder att kombiversionen av ID.7 blir en ”riktig” kombi och ingen shooting brake – något som lovar gott vad gäller lastförmågan i bagaget. Hur mycket som ryms där är ännu oklart, men sedanversionen av ID.7 sväljer 532 liter.

I övrigt väntas kombiversionen komma med samma teknik som sedanen. Det betyder bakhjulsdrift, 286 hästkrafter och hos lanseringsversionen med ett batteri på 77 kWh en räkvidd på 61,8 mil. Senare ska det även erbjudas ett större batteri på 86 kWh för en räckvidd på upp till 70 mil, samt en fyrhjulsdriven GTX-version med ytterligare en elmotor på framaxeln.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!