Nytt avtal: Bilia ska sälja Xpeng vid tre anläggningar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 feb 2022

En utmaning för nya biltillverkare som vill ta sig in på svenska marknaden är konkurrensen från de redan etablerade återförsäljarna. Den saken blir nu ett mindre problem för kinesiska Xpeng som ska börja sälja den eldrivna sedanen Xpeng P7 här senare i år.

Förutom ett eget showroom i Westfield Mall of Scandinavia norr om Stockholm, som öppnar idag, meddelas nu att de ingår ett samarbete med Bilia.

– Det är väldigt roligt att kunna offentliggöra samarbetet med Bilia. Vi har under hela vår etablering i Sverige varit angelägna om att hitta rätt partner för oss. Bilia är kända i hela Europa för sina goda kundrelationer och sin höga standard på service, säger Elvis Cheng som är chef för Xpengs verksamhet i Norden.

Till en början ska Xpeng säljas och kunna servas vid tre Bilia-handlare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler orter runt om i landet ska komma senare, men vilka som finns i planerna och när framgår inte.

– Vi ser att XPENG har högteknologiskt intressanta produkter tillsammans med en drivkraft att ligga i framkant och en ambition att bygga en premiumposition i Sverige. Det passar utmärkt med Bilias fokus på god service och nöjda kunder, säger Bilias vd Per Avander.

Bilia säljer idag 12 olika märken, men förknippas ofta med sin långa relation till Volvo. Den har däremot varit lite stormig de senaste åren.

I slutet av 2020 sade Volvo upp återförsäljaravtalet med Bilia, som sålt Volvos bilar i 90 år. Ett år senare kom företagen överens om ett nytt avtal där Bilia ska fortsätta sälja Volvo vid 34 av sina anläggningar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: