Nytt försäljningsrekord för BYD i maj

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jun 2023

BYD satsar stort på den europeiska marknaden och har lanserat flera eldrivna modeller på kort tid. Fler modeller är på väg och bland kunder ser tillverkarens modeller ut att gå hem.

Nya siffror över försäljningen i maj visar att BYD slog nya försäljningsrekord. Sedan förra året tillverkar BYD endast elektrifierade modeller, alltså helt eller delvis eldrivna bilar. Slås elbilar och laddhybrider ihop sålde BYD 240 220 bilar i maj, vilket är ett nytt försäljningsrekord för den kinesiska tillverkaren.

Men försäljningen av helt eldrivna modeller ökade också med 124 procent jämfört med samma månad året innan. Totalt sålde BYD 119 603 helt eldrivna bilar förra månaden. Bäst gick den mindre modellen BYD Dolphin, som ska börja säljas i Sverige i sommar. Försäljningen av den ökade med 377 procent till totalt 30 679 exemplar.

Men allt var inte uppåt för BYD i maj. Försäljningen ”overseas”, alltså utanför Kina, uppgick i maj till 10 203 bilar vilket var en minskning på 31 procent jämfört med april. I Sverige har det hittills i år registrerats in 414 exemplar av de tre modellerna Atto 3, Han och Tang som BYD säljer här.

BYD räknar ändå med fortsatt ökande försäljning och målet är att sälja över tre miljoner bilar i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: