Nytt samarbete för elbilsladdning vid 250 000 parkeringsplatser

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 mar 2022

Hur låter det med en framtid där det finns en laddpunkt vid varje parkeringsplats? Riktigt det innebär inte avtalet mellan norska Wattif EV och Smart Parkering Sverige. Men kanske är det en bit på vägen.

Norska Wattif EV satsar på att erbjuda laddlösningar för offentliga parkeringsplatser. De har nu ingått ett partnerskap med Smart Parkering Sverige om att bygga ut möjligheten att kunna ladda sin elbil på alla platser som företaget förvaltar i Sverige.

Totalt handlar det om 250 000 parkeringsplatser runt om i landet.

Enligt Robert Svendsen, vd för Wattif EV, ser de Sverige som en ”ideal” marknad för satsningen och väntar sig en enorm ökning av laddbara bilar de närmsta åren.

– Vårt ambition fokuserar att påskynda elektrifieringen och laddinfrastrukturen globalt, detta genom att erbjuda tillgång till elbilsladdning var man än parkerar, säger Robert Svendsen.

Redan i år ska det bli möjligt att ladda på flera tusen av Smart Parkering AB:s parkeringsplatser. Exakt hur många och var de befinner sig framgår inte.

Inte heller vilken effekt som kommer erbjudas. Tekniken från Wattif EV stödjer snabbladdning, men då det i många fall handlar om parkeringsplatser tillhörande fastighetsbolag där bilar parkeras över längre tid är lägre effekter mer troligt.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: