Opel Astra blir eldriven – och kommer som kombi

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 sep 2021

Opel har på senare år kommit att ta allt mindre plats på den svenska bilmarknaden. Men kanske kan elektrifieringen komma att ändra på det.

Nu meddelas att Opels långkörare Astra ska komma som elbil och därmed ge sig in i kamp om kunderna för bland annat Volkswagen ID.3.

Med den senaste uppdateringen av Opel Astra fick modellen en rejäl ansiktslyftning med ett nytt, betydligt tuffare utseende. Det innefattar bland annat en mer kantig front som lite för tankarna till Ioniq 5.

Uppdateringen innebar även att Astra kom att erbjudas som laddhybrid. Att den även skulle komma som helt eldriven var väntat, men har inte helt bekräftats – förrän nu.

Modellen ska byggas på plattformen EMP2, som parallellt ska användas till att bygga den eldrivna versionen av Citroëns premiummärke DS modell DS4.

Det är samma plattform som hittills använts för att bygga bland annat den eldrivna minibussen Opel Zafira e Life. Även om Opel inte avslöjar något kring batteri kan vi därför alltså räkna med ett batteri på 50 eller 75 kWh.

Däremot säger Opel modellen först ska släppas som i en ”sportig” version för att sedan följas av en ”elegant kombiversion”. Just eldrivna kombibilar är något som länge har efterfrågats, inte minst i Sverige.

Den eldrivna versionen av Opel Astra ska lanseras i början på nästa år. Priser eller exakt datum har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: