Peugeot lanserar eldriven miniskåpbil

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

17 feb 2017

Även Peugeot har utvecklat en elbil för småföretagare. Detta med 170-kilometersbilen Peugeot Partner Tepee Electric (ej att förväxla med det brittiska bandet Hawkwinds sjunde studioalbum Electric Tepee) som ska premiärvisas på bilsalongen i Genève.

Bilen är en elversion av den femsitsiga Partner, en bil som både fungerar som personbil och miniskåpbil. Lastutrymmet, som är på 1 350 liter med alla säten, blir 3 000 liter om baksätet tas bort.

Motorn på 49 kilowatt (67 hästkrafter) matas med ström från två batteripaket på 22,5 kilowattimmar som är monterade på vardera sidan om bakfjädringen, något som sänker tyngdpunkten.

Räckvidden är som sagt beskedliga 170 kilometer, men det finns ett stort plus: En ombordladdare som kan ladda batteripaketen till 80 procent på en halvtimme finns som tillval.

Peugeot hoppas på att bilen gör succé, då målgruppen bland annat är småföretag i storstäder med allt hårdare utsläppskrav. De kan ha rätt – bilen lär åtminstone bli mer populär än sin skivnamne som bara låg på den brittiska albumlistan i en vecka. På 53:e plats.

Minikontor på hjul kan bli din arbetsplats

Klassisk flyttbil får elmotor

Nya Kangoo får längre räckvidd

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: