Peugeot visar designen på elsuven E-3008

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 sep 2023

Stellantiskoncernen har lagt fram en ambitiös plan om att sälja fem miljoner elbilar om året 2030. Grunden för satstningen är den nya elbilsplattformen STLA som kommer i fyra storlekar för att täcka upp segment inom alla koncernens 14 märken.

Först ut blir storleken STLA Medium och först ut på den blir Peugeots nya elsuv E-3008. Efter att tidigare ha visat interiören med Peugeots omarbetade version av designen hos i-Cockpit får vi nu också se utsidan av bilen.

Designspråket som visades med uppdaterade e-208 har här tagits ett steg längre. LED-belysningen med tre vertikala ”klor” finns även här under strålkastarna fram. Just strålkastarna är däremot betydligt smalare än hos e-208.

Grillen är desto mer markant, men lättas upp av vad som ser ut att vara en illusion av en perforering. Taket separeras från den övriga karossen genom att vara svart och sluttar nedåt en hel del baktill.

Den som även vill veta de tekniska detaljerna får däremot hålla sig till nästa vecka. Den 12 september är det officiell premiär för E-3008 och då borde vi få veta mer.

Men redan innan har det spekulerats om att bilen kan få en räckvidd på till 70 mil. Det är inget som Peugeot har nämt, utan kommer ifrån de tekniska möjligheterna med plattformen STLA Medium.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: