Polestar 4 blir tillverkarens snabbaste bil – då får vi se den

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 apr 2023

Polestar har som mål att lansera en ny modell om året fram till 2025. Efter förra årets premiär för elsuven Polestar 3 är det i år alltså dags för Polestar 4.

Om vi i videos fått följa utvecklingsarbetet med Polestar 5 och även fått se den ta sig an stigningen vid Goodwood Festival of Speed har det varit med tyst kring nummer 4, trots att den lanseras före.

Men snart kan en den frågetecken redas ut för Poletar meddelar nu att Polestar 4 kommer ha världspremiär på bilsalongen i Shangai nästa vecka, den 18:e april.

En av de få detaljerna som kommit ut kring Polestar 4 är att det handlar om en elsuv. Nu skriver tillverkaren att den kommer ha ”de aerodynamiska egenskaperna hos en coupé med utrymmet hos en SUV”.

För några veckor sedan postade Polestars vd Thomas Ingenlath en bild på twitter med Polestar 4 på vintertest tillsammans med Polestar 3 och Polestar 5. På bilden syntes också en crossovermodell med rejält sluttande taklinje.

Om det även påverkar bilens topphastighet nämns inte. Däremot får vi veta att Polestar 4 blir tillverkarens snabbaste produktionsbil hittills. Det betyder en toppfart på över 210 km/h, vilket är vad Polestar 3 kommer upp i som mest.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!