Polestar visar 3, 4 och 5 vid vintertester

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 mar 2023

Polestar 3 hade premiär redan förra hösten. Men leveranserna till kund dröjer ännu till i höst. Polestar ser ut att använda tiden fram till dess för ytterligare några vintertester tillsammans med de kommande modellerna Polestar 4 och Polestar 5.

Thomas Ingenlath, chef för Polestar, har postat en bild på Twitter där de tre modellerna står tillsammans uppställda i snö. Polestar 3 känner vi ju till och Polestar 5 har visats en hel del de senaste åren både med och utan maskering.

Mest intressant är därför bilen i mitten, Polestar 4. Den har vi inte fått se mycket av ännu. Trots maskeringen kan vi tydligt se att det handlar om en crossovermodell med sluttande taklinje och inte helt olik dagens Polestar 2.

Med vad som ser ut att vara en något längre motorhuv och en taklinje som går nästan hela vägen bak får Polestar 4 ändå en lite sportigare karaktär.

Polestar 4 väntas visas upp någon gång under året. Hittills har Polestar varit tysta kring de tekniska detaljerna, men modellen väntas dela teknik med den större Polestar 3.

Utifrån det kan vi räkna med en räckvidd på upp till 60 mil från ett stort batteri på 111 kWh. Polestar 3 i standardutförande kommer med 489 hästkrafter och ett vridmomennt på 840 Nm. Men det går även att välja en Performance-version som bjuder på 517 hästkrafter och ett vridmoment på 910 Nm.

Polestar-chefen Thomas Ingenlath passade också på att ge en känga åt Teslas chef Elon Musk när han postade bilden.

”Vi kanske saknar konsten att använda Twitter till vår fördel, men vi saknar inte konsten att utveckla fantastiska elbilar och leverera vår portfölj”, skrev han.

Elon Musk både äger Twitter och har i skrivandets stund 132,1 miljoner följare av sitt konto där. Det kommer Thomas Ingenlath inte i närheten av med sina 6 653 följare.

Kommentaren syftar också på det faktum att Tesla ofta tar lång tid på sig från att en modell utannonseras tills att den faktiskt blir verklighet. Det gäller både lastbilen Semi, som nu börjat byggas, och pickupen Cybertruck som väntas gå i produktion senare i år.

När nästa generation av Tesla Roadster till slut kommer ut på marknaden är ännu oklart.

Polestar har som mål att släppa en ny modell varje år fram till 2025.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: