Polestar kommer med Precept till brittisk festival

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 jun 2021

Förra året presenterade Polestar sin vision för framtiden och visade upp konceptet Precept. Modellen visade vilken väg Polestar tänkt sig designmässigt för att sticka ut från Volvo, men även ett stort fokus på användning av hållbara material, förbättrad prestanda och räckvidd.

Till skillnad från många andra koncept överraskade Polestar några månader senare genom att meddela att Precept kommer sättas i produktion.

– Fantastisk. Spektakulär. Banbrytande. Den här bilen vill vi se på vägarna, så skrev media om Precept och konsumenterna höll med, så vi bestämde oss för att bygga Precept, sa Polestars vd Thomas Ingenlath då.

Sedan dess har det varit ganska tyst kring Precept. Men nu meddelar Polestar att de kommer till bilfestivalen Goodwood Festival of Speed söder om London 8 – 11 juli och med sig i bagaget har de Precept.

– Vi är glada att kunna visa upp Precept för den brittiska allmänheten på denna ikoniska festival, säger Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande och berättar att arbetet med Precept leds av deras brittiska utvecklingsavdelning i Coventry.

Om vi får se Precept köra runt tillsammans med festivalens alla andra bilar är däremot oklart. Polestar säger att de har en monter på huvudområdet och eventuellt kommer Precept endast finnas uppställd där.

Men det visar att modellen är under utveckling. Dessutom kommer även en specialversion av Polestar 1 med färgen Sun finnas på plats som tagits fram för att fira det sista produktionsåret av modellen.

Som extra krydda avslutar Thomas Ingenlath med att de även kommer bjuda på något mer.

– Och oroa er inte – vi har också förberett en överraskning med Polestar 2, säger han.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: