Polestar Precept blir verklighet

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

5 okt 2020

Polestar bekräftar nu att man kommer börja producera konceptet Polestar Precept. När bilen visades upp för första gången tidigare i år presenterades den inte som en en konceptbil, utan en manifestation för att illustrera varumärkets framtidsvision.

Polestar Precept var ett sätt att ge en försmak av den framtida designinriktningen för det svenska elbilsprestandamärket, enligt Polestar. Men nu är det alltså klart att bilen blir av.

– Fantastisk. Spektakulär. Banbrytande. Den här bilen vill vi se på vägarna, så skrev media om Precept och konsumenterna höll med, så vi bestämde oss för att bygga Precept, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

– Konsumenterna vill se förändringar inom bilbranschen – inte bara drömmar. Precept blir nu ett ännu tydligare ställningstagande och vi åtar oss att minska både våra bilars och vår verksamhets miljöpåverkan. Målet måste vara att nå full klimatneutralitet, även om jag inser att det är ett långsiktigt mål.

Interiören i Polestar Precept inkluderar flera olika hållbara material – inklusive återvunna PET-flaskor, fiskenät och kork. Ett linbaserat kompositmaterial, utvecklat av den externa partnern Bcomp Ltd, återfinns i många interiördetaljer och även i vissa yttre delar av bilen. Polestars ambition är att inkludera så mycket som möjligt av detta hållbarhetstänk i produktionen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Samtidigt som produktutvecklingen pågår för fullt, bekräftar Polestar att de kommer att producera Polestar Precept i Kina – där en ny produktionsanläggning kommer att byggas. Målet är, enligt företaget, att säkerställa att anläggningen blir koldioxidneutral och “en av de mest intelligenta och uppkopplade bilproduktionsanläggningarna i världen”.

Polestars vd Thomas Ingenlath presenterar Precept:

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!