Elbilen logo Meny

Polestar visar nästan färdig design av Polestar 5

Med konceptet Precept skulle Polestar visa vilken riktning som märket ville gå designmässigt för att särskilja sig från Volvo.

En tid senare bekräftade Polestar att konceptet kommer sättas i produktion och nu bjuds vi på en försmak av vad vi kan vänta oss. I en video visar Polestar upp lite från arbetet bakom designen på den kommande bilen.

Som serietillverkad modell får den namnet Polestar 5 och blir en slank sedan som är betydligt lägre än dagens Polestar 2 och den kommande elsuven Polestar 3.

– Vi försökte verkligen minska höjden och paketera in allting i en plats och jag tror vi har lyckats med det, säger Nahum Escobedo som är ansvarig för exteriör design hos Polestar i videon.

Inspirationen till formen menar han har kommit från en haj för att ge bilen en känsla av rörelse.

Helt färdig är designen ännu inte, men den Polestar 5 som nu visas upp har behållit väldigt mycket från konceptet Precept. Om den slutgiltiga versionen kommer att få en bakruta eller om föraren i stället ska använda en kamera och bild på mittskärmen återstår alltså att se.

– Det gör mig väldigt stolt att se hur mycket av konceptbilens design som tas med in i Polestar 5 – en storartad prestation av våra designers och ingenjörer, säger polestars vd Thomas Ingenlath.

Enligt Polestar ska formspråket som nu visas upp även hittas hos den kommande elsuven Polestar 3.

De självklara konkurrenterna till Polestar 5 blir naturligtvis Tesla Model S, Porsche Taycan och Audi GT e-tron. Men med en lansering planerad till 2024 kommer Polestar 5 även ställas mot bland annat Lucid Air och Audis kommande eldrivna sedan A6 e-tron.

Innan Polestar 5 kommer Polestar 4 att lanseras som uppges vara en mindre elsuv med coupeformad kaross.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-11-23