Porsche börjar bygga det egna laddnätverket

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 nov 2021

Volkswagenkoncernen är delägare i laddnätverket Ionity. Men det räcker inte för Porsche och Audi, som båda vill bygga egna och mer eller mindre exklusiva laddnätverket.

Nu meddelar Porsche att den första stationen i det egna nätverket ska byggas vid Brennerpasset på gränsen mellan Österrike och Italien. Det var just där som Volkswagenchefen i somras hade problem att ladda vid en Ionity-laddare och då offentligt kritiserade laddnätverket för bristande service.

Porsches planerade laddstation skulle däremot inte varit mycket till hjälp då den kommer bli exklusiv för de som kör Porsche. Stationen kommer bjuda på tolv snabbladdare med effekt på 350 kW och förmodligen även ett kafé. Ytterligare 100 stationer finns planerade och de första kommer även de placeras i Alperna i närheten till skidorter.

Effekten ska vara på 350 kW och det kan inte ens laddmästaren Porsche Taycan ta emot. Den klarar som bäst 270 kW och kan då ladda tio mils räckvidd på fem minuter, men stationerna ska vara förberedda för framtida modeller från Porsche.

När vi får se de första Porscheladdarna i Sverige är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: