Porsche skruvar upp effekten vid egna laddstationer

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 jun 2024

Som en del av Volkswagenkoncernen är Porsche också en del av laddnätverket Ionity. Men det räcker visst inte för tillverkarens kunder och därför byggs de egna laddstationerna Porsche Charging Lounge.

Efter de båda stationerna i Tyskland och en i Österrike öppnas nu en fjärde Porsche Charging Lounge. Också den hamnar i Tyskland och då i koncernsyskonet Audis hemstad Ingolstadt. I samband med det passar Porsche också på att höja effekten från 350 kW till 400 kW vid de egna stationerna. Det är något som framförallt nya uppdaterade Taycan ska dra nytta av. Den kan ladda med upp till 320 kW och enligt Porsche klarar Taycan en effekt på över 300 kW under fem minuter.

Fyr stycken laddare på 400 kW bjuder den nya stationen i Ingolstadt på och som vid övriga Charging Lounge hittas även där en lounge med dryck, snacks, tidningar och wifi. Priset för att ladda anges till 0,39 euro per kWh, vilket motsvarar 4,40 kronor. Betalning sker direkt genom tjänsten Porsche Charging Service och för att få tillgång till stationerna behövs en Porsche.

Om och när vi även får se Porsche Charging Lounge här i Sverige har inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!