Prisuppgifterna släppta: så mycket kostar Xpeng G6

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 apr 2024

Tesla Model Y fortsätter dominera listan över nybilsregistreringar. Att även konkurrenter vill in i just samma segment med en crossovermodell av en mellanklassuv är alltså inte konstigt. Att kampas om kunder med just Tesla Model Y är precis vad Xpeng G6 vill göra. Med allt fler spelare på marknaden är priset då en viktig fråga – och nu har vi fått i alla fall en preliminär prisuppgift på Xpeng G6.

Det börjar på 540.000 kronor för versionen med ett LFP-batteri på 66 kWh som enligt tidigare uppgifter ska ge elsuven 43,5 mils räckvidd. Utöver det erbjuds Xpeng G6 även med ett större batteri med NMC-kemi och en kapacitet på 87,5 kWh. Det ska ge en räckvidd på upp till 57 mil, men någon indikation på priset för den versionen har ännu inte meddelats.

Däremot får vi veta att det redan i grundutförandet kommer ingå en hel del. Enda tillvalen är olika lackfärger och elektriskt infällbar dragkrok. Som standard ingår värmepump, uppvärmda i stolar i fram- och baksätet, panoramaglastak och ett ljudsystem med 18 högtalare.

Precis som sitt storasyskon Xpeng G9 kommer också Xpeng G6 med en plattform med ett 800-voltssystem. Det var något som imponerade på oss när vi skulle utse Årets elbil förra året och Xpeng G9 laddade med 320 kW – vid en utomhustemperatur på minus 4 grader. Hos Xpeng G6 anges laddeffekten som mest till 280 kW, något som ska göra det möjligt att ladda både det mindre och det stora batteriet från 10 till 80 procent på 20 minuter.

Xpeng G6 går att få med bakhjulsdrift och 258 eller 286 hästkrafter eller i ett fyrhjulsdrivet utförande med 476 hästkrafter. I det sistnämnda fallet är 0-100 km/h avklarat på 4,1 sekunder.

Leveranser väntas dra i gång till sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: