Project Titan avslutat – blir det ingen Apple ”iCar”?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 feb 2024

Under närmre ett decenniums tid har det ryktats om att Apple arbetar på projektet ”Titan” som ska mynna ut i en elbil. Då närmast helt självkörande i nivå fyra och eventuellt utan vare sig ratt eller pedaler. Men nu uppger nyhetssajten Bloomberg att Apple i ett internt mail har meddelat sina medarbetare att projektet ställs in. Resurserna ska nu i stället läggas på att utveckla tjänster med artificiell intelligens, AI.

För några år sedan duggade ryktena tätt om en elbil från Apple. I medierna döptes den naturligtvis till iCar – ett modellnamn som däremot har registrerats av den kinesiska tillverkaren Chery – och det spekulerades om en helt självkörande bil. Samarbeten med både Nissan och Hyundai uppgavs vara på gång och ingenjörer lockades över till Apple från bland annat Porsche.  

Den senaste tiden har det däremot varit mer tyst kring projektet, som nu alltså uppges ha lagts ned. Apple själva har inte bekräftat saken. Och från annat håll kommer samtidigt andra uppgifter som påstår att Apple tvärtom har tredubblat testerna på vägar i Kalifornien.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!