QuantumScape_tray-scaled_Foto_QuantumScape

QuantumScape börjar leverera solid state-celler till biltillverkare

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 dec 2022

Nu börjar det röra på sig med utvecklingen av solid state-batterier. Amerikanska Solid Power tillverkar redan celler som har skickats till investerarna Ford och BMW för tester. BMW meddelade nyligen också att de fördjupar sitt samarbete med Solid Power. Bland annat ska den tyska tillverkaren sätta upp en egen pilotanläggning för tillverkning av celler.

Nu har även QuantumScape, också det en amerikansk utvecklare och tillsammans med Solid Power den som anses kommit längst med arbetet, börjat skicka celler för tester. Bland annat till Volkswagen som är en av de största investererna i QuantumScape.

Volkswagen ska efter tester återkomma med förslag på möjliga förbättringar för att använda cellerna i batterier till kommande eldrivna modeller. Med solid state-batterier hoppas biltillverkare på batterier med både längre räckvidd och snabbare laddning jämfört med idag.

QuantumScape själva är däremot de första som drar ned förväntningarna på att vi snart får se modeller med solid state-batterier på vägarna.
”Även om denna milstolpe för oss närmare vårt slutmål finns det fortfarande mycket kvar att göra innan denna teknik blir en kommersiell produkt”, skriver företaget.

Men lägger också till att lyckas med just det är precis vad de nu fokuserar sitt arbete på.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: