Renault planerar separat elbilsdivision för snabbare omställning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 maj 2022

Ford har redan delat upp företaget i en del för elbilar och en för modeller med förbränningsmotorer. Nu ser det ut som att franska Renault är på väg att ta samma beslut.

Under våren har det ryktats om att Renault överväger att dela upp verksamheten. Något fullständigt beslut har ännu inte fattats, men nu bekräftar tillverkaren att de gör ”strategiska övervägande” kring en uppdelning.

Blir den av kommer utveckling av elbilar och mjukvara hamna i Frankrike och all annan verksamhet flyttas till andra länder.

Fördelen är enligt Renault att den nya elbilsdivisionen då kan koncentrera sig på samarbeten och tjänster som är specifika för just eldrivna bilar. Genom det kan processen att ställa om Renault till en ren elbilstillverkare år 2030 – i alla fall i Europa – snabbas på.

Förra året presenterade Renault-chefen Luca de Meo den ambitiösa planen ”Renaulution”. Den ska göra märket mer elektriskt, digitalt och innefattar även fabrikklustret ”ElectriCity” i norra Frankrike. Enligt planen ska det där tillverkas en halv miljon elbilar om året redan 2025.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: