Renault satsar på större elbilar när slutet närmar sig för Zoe

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jan 2023

Renault Zoe har under sina hittills tio år på marknaden etablerat sig som en modern klassiker med flera rekord i bagaget. Bara i Frankrike har Renault Zoe sålts i över 100 000 exemplar. 2020 var den då åtta år gamla modellen – med vissa uppdateringar genom åren – fortfarande Europas mest sålda elbil. En plats som den däremot fick lämna året efter då Tesla Model 3 sålde bättre.

Allt har som bekant ett slut och det börjar närma sig även för Renault Zoe. Exakt när produktionen ställs in har ännu inte meddelats. Men i en intervju med brittiska Autocar meddelar Renaults operativa chef Fabrice Cambolive att det inte planeras någon efterföljare till den eldrivna småbilen.

När det kommer till eldrift vill Renault istället fokusera på större modeller. Däremot inte riktigt så stora bilar som konkurrenterna.

Dagens Mégane E-Tech får 2025 sällskap av eldrivna nytolkningar av Renaults klassiska modeller Renault 5 och Renault 4, där den senare blir en kompakt elsuv med något otydlig koppling till originalet.

Scénic Vision

Utöver det ska en större modell lanseras. Vad det blir har vi fått ett smakprov av i konceptet Scénic Vision där i alla fall utsidan ska visa på hur den serietillverkade bilen kommer se ut.

Förutom de fyra eldrivna modellerna tänker Renault erbjuda elektrifierade versioner av de kompakta modellerna Clio och Captur. Betoningen ligger då på “elektrifierade”, för det handlar om hybriddrivlinor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: