Elbilen logo Meny

Rivian satsar på egen batteriutveckling

Amerikanska Rivian har precis fått igång serieproduktionen av sin eldrivna pickup R1T som nu ska börja levereras till kunder i USA. Vägen dit har kantats av stora investeringar från bland annat Amazon och Ford – och de framtida planerna är stora.

Trots att Rivian gjorde en förlust på över en miljard dollar det senaste halvåret meddelas nu att de vill investera ytterligare åtta miljarder dollar, omkring 70 miljarder kronor, fram till 2023.

Pengarna ska framförallt gå in i satsningar på laddinfrastruktur och batteriutveckling. Sedan tidigare är det känt att Rivian ska bygga ett eget laddnätverk i Nordamerika. Nu får vi också veta att företaget även vill stå på egna ben vad gäller batteritillverkning och utveckling av egna celler. Med det vill Rivian både kunna förbättra räckvidden i sina bilar och bli oberoende från andra batteritillverkare.

– Med tiden har vi för avsikt att utöka vår kapacitet när det gäller utveckling och tillverkning av egna celler och förväntar oss att dessa funktioner kommer att växa betydligt under de kommande åren, säger företaget i ett uttalande.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-10-04