Annons:

Säljstart för Ford E-Transit Courier – så mycket kostar den

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 okt 2024

Ford satsar stort på eldrivna transportbilar och efter stora E-Transit är det nu dags för säljstart av den mindre E-Transit Courier. Leveranser är planerade att dra igång i början av nästa år och priset börjar på 419.920 kronor, exklusive moms. Nya Courier har vuxit med 18 centimeter jämfört med den tidigare generationen och mäter 4,34 meter på längden vilket ger plats för ett lastutrymme på 2,9 kvadratmeter.

En genomlastningslucka gör det möjligt att klämma in prylar på upp till 2,6 meter och utöver det finns också en frun på 44 liter under huven. Maxlasten är på 700 kilo och det går att dra släp på upp till 750 kilo.

Räckvidden anges till 30 mil med batteriet som är på 43 kWh och kan snabbladdas med upp till 100 kWh. Med det ska det gå att ladda från 10 till 80 procent på 23 minuter. Ford nämner inget om ombordladdaren, men enligt tidigare uppgifter är den på 11 kW. Inte heller motions effekt nämns, men också den har tidigare uppgetts ha 100 kW och ett vridmoment på 290 Nm.

På insidan hittas två skärmar på 12 tum, en bakom ratten med förarinformtion och en på instrumentbrädan för infotainmentsystem. På den går det också att kolla upp den egna mobilen trådlöst med Android Auto eller Apple Car Play, som båda är standard. Med Connected Navigation erbjuder Ford en prenumerationstjänst som ska öka effektiviteten genom information om trafik, parkering och laddning.

Ford erbjuder också ett Office Pack som kommer med möjligheten att fälla upp en yta för att sköta pappersarbete eller jobba med datorn.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: