Sedanernas kamp i Elbilen nummer 6 – ute nu!

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 jun 2023

Har du kollat brevlådan ännu? För idag landar det senaste numret av Elbilen i brevlådan hos alla prenumeranter och imorrn i butik! Den här gången kollar vi lite närmare på eldrivna sedaner. Bland annat BYD Han som är snabb, men också har ett högt pris jämförbart med en begagnad Porsche Taycan. Så vilken väljer vi? Kolla in testet i nummer 6 av Elbilen.

Där får du också veta hur sedanerna Ioniq 6 och NIO ET5 står sig när det kommer till långkörning. Vilken teknik står sig bäst inför sommarens långresor, snabbladdande 800-voltsteknik eller snabba batteribyten? Apropå långkörning, Toyota bZ4X uppmärksammades för att bjuda på betydligt kortare räckvidd än vad WLTP-sifforna lovade. Toyota tog till sig av kritiken och har nu uppdaterat tekniken. Om det är samma sak som att vi nu är nöjda kan ni läsa om i tidningen. Uppdaterad är också Volkswagen ID.3 som nu ska bjuda på mer kvalitetskänsla. Vi har testat om det stämmer!

Utöver det har vi varit på premiären av Volvos nya elbil EX30, kollat in sjusitsiga Kia och pratat med chefen för Lynk & Co inför lanseringen av deras första helt eldrivna modell.

Trevlig läsning av nummer 6 av Elbilen, på papper eller i Readly – eller skaffa Elbilen Plus för att få tillgång till mer material här på sidan tidigare än i tidningen. Just nu har vi dessutom ett pangerbjudande där du får den nya biografin om Elon Musk på köpet när du skaffar Elbilen Plus.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!