Snabbare laddare i nya Jaguar I-Pace

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 okt 2020

Jaguar har uppgraderat elbilsmodellen I-Pace. Bland annat utlovas snabbare hemmaladdning samt ett nytt infotainmentsystem.

När årsmodell 2021 börjar levereras i oktober blir en inbyggd laddare på 11 kilowatt standard, vilket innebär snabbare laddning via trefas. I dag sitter en enfasladdare på 7,4 kilowatt i bilarna.

Den nya laddaren innebär att man med en laddbox på 11 kilowatt kan ladda 53 kilometers körning enligt WLTP. Full laddning tar drygt åtta och en halv timme.

I-Pace blir också den första Jaguar-modellen att utrustas med det nya infotainmentsystemet Pivi Pro. Företaget hävdar att det är “lika intuitivt att använda som en smartphone”. Den nya menyn ska vara mer överskådlig och navigationssystemet kräver hälften så många steg som i dag för att ställa in en destination. Systemet kan även visa tillgängliga närliggande laddstationer, vad de kostar och hur lång tid det tar att ladda där.

Behovet av att skaffa ett simkort till bilen blir också ett minne blott, då I-Pace kommer att ha ett inbyggt sådant som möjliggör kostnadsfri strömning från bland annat Spotify.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!