Snart sista chansen att slå till på ny Jaguar I-Pace

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 jul 2024

Vid lanseringen 2018 var Jagurar med sin I-Pace tidiga att hoppa på eldrift. Idag för modellen en tynande tillvaro. Enligt siffror från branschorganisationen Mobility Sweden registrerades det in endast fyra exemplar av I-Pace under årets första sex månader.

Och nu meddelas att tillverkningen av modellen inte förlängs. Sedan starten byggs den hos kontraktstillverkaren Magna Steyr i Österrike. Alltså samma tillverkare som skruvade ihop nu nedlagda Fisker Ocean, men även en rad andra modeller som Mercedes G-klass.

När det nuvarande kontraktet för tillverkningen av I-Pace samt fossilbilen E-Pace löper ut i slutet av året kommer det inte att förlängas. Orsaken uppges vara att Jaguar förbereder sig inför lanseringen av tre nya eldrivna modeller från 2025. De kommer då att tillverkas av Jaguar på egen hand.

Den senaste uppdatering av Jaguar I-Pace kom förra året. Fyrhjulsdrift från dubbla motorerna ger bilen en effekt på 294 kW (400 hästkrafter) och ett vridmoment på 696 Nm. Batteriet är på 84,7 kWh för en räckvidd på 47 mil. Priset börjar på 1.131.900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: