Snikmodeller och fyrhjulsdrift – VW breddar utbud av ID. Buzz

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 aug 2024

Tidigare i år fick vi se fyrhjulsdrivna ID. Buzz GTX, som då även kom med plats för både fem eller sju personer. Nu är det dags att lansera ytterligare versioner av Volkswagens minibuss. Och då i form av både nya instegsmodellen och ett nytt alternativ för den som behöver fyrhjulsdrift och möjligheten att dra tyngre släp.

De båda instegsmodellerna ID. Buzz Pure och ID. Buzz Freestyle kommer båda med ett mindre batteripaket på 59 kWh och en elmotor på bakaxeln med en effekt på 125 kW (170 hästkrafter). Räckvidden anges till omkring 33 mil och batteriet kan snabbladdas med en effekt på 165 kW.
ID. Buzz Freestyle är en prispressad produkt som på hemmamarknaden Tyskland får ett pris från 49.998 euro, vilket motsvarar 569.000 kronor. Vad det svenska priset landar på har ännu inte meddelats. Priset för ID. Buzz börjar i nuläget på 609.000 kronor, med det handlar flå om versionen med ett större batteri på 77 kWh för 42,2 mils räckvidd och en starkare motor med en effekt på 150 kW.

ID. Buzz Pure, alltså den andra instegsversionen med mindre batteri, uppges komma med i alla fall delvis likvärdig utrustning som hos ID. Buzz Pro med det större batteriet på 77 kWh. Som exempel nämns bland anat samma assistanssystem.

Samtidigt breddas också utbudet av skåpbilsversionen ID. Buzz Cargo som nu får tilläggsnamnet 4MOTION och med det alltså fyrhjulsdrift. Specifikationerna känns igen från ID. Buzz GTX, för även här ger de dubbla elmotorer en effekt på 250 kW (340 hästkrafter). Med det kan ID. Buzz Cargo 4MOTION dra släp på upp till 1,8 ton, jämfört med som mest 1,2 ton hos tidigare versioner av ID. Buzz Cargo.

Batteriet är på 79 kWh, kan laddas med upp till 185 kW och ger bilen en räckvidd på upp till 42,3 mil. Inte heller här finns det några svenska priser ännu, men i Tyskland kostar ID. Buzz Cargo 4MOTION från 50.335 euro utan moms, alltså 570.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: