Stigande efterfrågan – då ökar VW tillverkningen av elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 aug 2024

Minskad efterfrågan fick Volkswagen att förra året dra ned på tillverkningen i de båda tyska fabriker där de eldrivna ID-modellerna byggs. Något som Volkswagen nu tror kommer ändra sig under nästa år. Tillverkningen av ID.4 och ID.7 vid fabriken i Emden ska då öka från dagens 140.000 bilar om året till 190.000 exemplar. Det betyder att fabriken kommer gå i två skift. Vid behov kan det ökas till ett tredje skift för att bygga bilar dygnet runt och då ha en årskapacitet på 250.000 exemplar.

Efter att Volkswagens fabrik i östtyska Zwickau ställts om till att endast bygga elbilar utökades tillverkningen av elbilar till fabriken i Emden 2022. Där byggs ID.4, ID.7 och kombin ID.7 Tourer. Framförallt säljstarten av ID.7 Tourer ska ha väckt intresse hos kunder med en efterfrågan som väntat. Hur många beställningar Volkswagen fått in har inte meddelats, men enligt medieuppgifter ska det vara större efterfrågan på kombiversionen ID.7 Tourer än den tidigare lanserade ID.7.

I den senaste statistiken över nybilsregistrering från Mobility Sweden finns ännu inte ID.7 Tourer med. Halvkombin ID.7 har det registrerats in totalt 711 exemplar av mellan januari och sista juli.

Här kan ni läsa vårt test av Volkswagen ID.7, som vi ställde mot Mercedes EQE.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: