Stora nedskärningar hos Tesla – så många får gå

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 apr 2024

Tesla har vuxit snabbt. De senaste åren har rekorden i tillverkning och leveranser avlöst varandra. Kanske har tillväxten inom företaget varit lite väl snabb på sina ställen. För nu skärs personalstyrkan ned med minst tio procent och omkring 14.000 personer ska lämna Tesla.

Redan under helgen rapporterade sajten electrek om att de fått uppgifter från olika håll som pekade på att Tesla planerade att avskeda ett stort antal anställda. Något som nu har bekräftats genom ett mail som medarbetare delat med sig av från Teslas chef Elon Musk.

I det skriver han att Tesla gjort en ”grundlig översyn av organisationen” som lett fram till ”det svåra beslutet att minska antalet anställda med mer än 10 procent”.

Som orsak anges att den snabba utvecklingen inom Tesla med flera fabriker i olika länder. Något som lett till att det uppstått dubblering av roller och arbetsuppgifter.

”När vi förbereder företaget för nästa tillväxtfas är det oerhört viktigt att se över alla aspekter av företaget för att minska kostnaderna och öka produktiviteten”, uppges chefen Elon Musk skriva i mailet till de anställda.

Var och vilka roller inom företaget som påverkas framgår inte. Med så stor minskning av personalstyrkan borde det innebära nedskärningar i USA, Europa och Kina.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: