Tavascan Extrem E Concept är en elsuv för off-road på MEB-plattformen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 sep 2021

Cupra fortsätter spotta ur sig eldrivna koncept vid bilmässan IAA. Efter UrbanRebel visar de nu upp Tavascan Extrem E Concept, en eldriven off-road racer. Precis som att UrbanRebel beskrivs ge en vink om designen i den kommande urbana elbil som Cupra ska lansera 2025, ska även Tavascan Extrem E Concept visa lite av hur Cupra tänker sig designen på den kommande elsuven Tavascan.

Den visades i sin tur som koncept på IAA 2019 och först i mars i år bekräftade Seat/Cupra att Tavascan ska bli verklighet och lanseras 2024.

Med det nya konceptet fortsätter Cupra att bygga vidare på sin inblandning i racingvärlden. Den här gången bygger konceptet på offroad-racing med elsuvar i Extreme E där svenske Mattias Ekström tävlar i laget ABT Cupra XE.

Tavascan Extrem E Concept är utvecklad tillsammans med den tyska tuningforman ABT och baserad på Volkswagenkoncernens MEB-plattform. Bilen har ett batteri på 54 kWh och ska klara 0–100 på omkring 4 sekunder, bland annat tack vare låg vikt genom att karossen är tillverkad av linfibrer som är ett naturligt alternativ till kolfiber.

Om i alla fall några av detaljerna i Tavascan Extrem E Concept letar sig in i den serietillverkade versionen av Tavascan kommer kan vi ser fram emot en elsuv som lämpar sig för körning även utanför stan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!