Tekniskt strul ger gratis laddning i Göteborg

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 jul 2023

Den som bor i eller haft vägarna förbi Göteborg och velat ladda sin elbil har haft en del problem de senaste senaste dagarna. Sedan över en vecka – eller snarare närmre två veckor, för att vara exakt – lider 1 500 laddstolpar från Parkering Göteborg av ett mjukvarufel.

– Stolparna ser lediga ut med det kommer ingen el till bilen, säger Mia Malmstedt som är kommunikationschef på Göteborgs stads parkering AB till Sveriges Radio.

Exakt vad som är problemet är ännu oklart. Men det faktum att vi befinner oss mitt i semestertider uppges som en förklaring till att saken ännu inte är löst.

– Vi har inte fått någon prognos, jag vet att de jobbar på. Sedan är det ju sommar och semestertider och det drabbar säkert leverantören också, säger Mia Malmstedt till Sveriges Radio.

Som plåster på såren finns det också en god nyhet kring problemet. Vid två av Göteborgs parkeringshus – Heden och Liseberg – har elen till laddstolparna låsts upp manuellt. Den som ställer bilen där och betalar för parkeringen kan för tillfället även ladda utan extra kostnad just nu.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: