Tesla begränsar tillgång till superchargers

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

8 nov 2016

Tesla inför ett tak för ”gratisladdning” vid sina superchargers. Den som köper en bil efter årsskiftet får 400 kWh per år, superchargerladdning utöver det kommer att kosta extra. Hur mycket återstår att se, men elbilstillverkaren meddelar att kostnaden blir ”lägre än kostnaden för att tanka motsvarande fossildriven bil”.

I dag ingår livstids laddning i bilens pris, men huruvida priserna kommer att sänkas efter årsskiftet framgår inte av det pressmeddelande som företaget skickade på måndagen.

Den nya policyn är en direkt följd av att antalet Teslor kommer att öka dramatiskt när Model 3 börjar levereras och företaget planerar även att bygga ut nätverket, som efter fyra år består av fler än 4 600 superchargers.

Tesla säger att man vill ge så många som möjligt tillgång till superchargerladdning i samband med långresor. Pressmeddelandet nämner inget om ”okynnesladdning” där bilägare snabbladdar sina Teslor även för vardagsbruk, men poängterar att  superchargernätverket alltid har varit avsett för långkörningar och att man annars helst ska ladda bilen hemma eller på parkeringen utanför arbetsplatsen.

> Batteriet mår bäst av frekvent superchargerladdning

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: