Tesla Model Y säljer bättre än Volkswagen Golf

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 dec 2022

Volkswagen Golf har under sina olika generationer och många år på våra vägar blivit mer än bara en bil. Bara det att vi talar om en bil i ”golfklass” visar vilket genomslag den har haft. Över 35 miljoner exemplar har tillverkats sedan premiären 1974.

Men försäljningssiffror visar att tiden är på väg att ändras, i alla fall i Europa. Och det både vad gäller drivlina och typ av bil. I november var nämligen elsuven Tesla Model Y med 19 144 exemplar Europas mest sålda bil. En förstaplats som månaden innan innehades av just Volkswagen Golf.

Den fick nu nöja sig med en åttondeplats och den senaste generationen av Golf har inte sålt lika bra som tidigare versioner.

Volkswagenchefen Thomas Schäfer har också antytt att de kan finnas planer på att lansera en eldriven version i form av en ID. Golf. Modellen skulle då placera sig mellan dagens ID.3 och den kommande, mindre elbilen som förmodligen får namnet ID.2.

Mellan 2014 och fram till 2020 hade Volkswagens den eldrivna e-Golf, som i sin senaste version hade en räckvidd på upp till 20 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: