Tesla ökar produktionstakten av Model Y

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 dec 2022

Tesla har lyckats öka produktionstakten i båda sina senaste fabriker i Texas och Tyskland. Efter att Texasfabriken förra veckan meddelade att tillverkningen av Model Y är upp i 3 000 bilar i veckan kommer nu samma nyhet från fabriken utanför Berlin. Senaste siffrorna därifrån kom i september då den tyska fabriken hade kommit upp i 2 000 Model Y i veckan.

Det betyder att båda fabriker nu har en årskapacitet på omkring 150 000 Model Y var. Men produktionen ska ökas ytterligare.

För Giga Texas är den planerade årskapaciteten 250 000 Model Y om året. Till det kommer även tillverkningen av lastbilen Semi, som precis har börjat levereras till kunder, samt pickupen Cybertryck.

Giga Berlin är konstruerad för en årskapacitet på en halv miljon bilar. Men det är en siffra som Tesla vill dubbla till en miljon. Tesla är på väg att lämna in ansökan till myndigheter om kraftig utökning av fabriksområdet.

Förra veckan kom också nyheten att Tesla på egen hand vill borra efter vatten i området för att uppdatera myndigheternas information om mängden grundvatten där.

Sedan tidigare bygger Tesla bilar i fabrikerna Freemont i Kaliforien och Shanghai i Kina. Tesla uppges även ha långt gångna planer på att etablera ytterligare en fabrik, den här gången i Mexiko.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: