Tesla siktar in sig på att bli elleverantör i Europa

Elias G. Lindström

Elias G. Lindström

5 okt 2020

Teslas intresse att bli elleverantör i Europa har blottats genom en undersökning som Tesla ska ha utfört i Tyskland, enligt PV Magazine. Undersökningen bestod av att potentiella kunder fick svara på ett frågeformulär rörande deras intressen för Teslas erbjudanden som elleverantör.

Frågeformuläret utforskar bland annat om kunderna skulle kunna tänka sig att köpa Tesla-varor som Powerwall, Teslas energiförråd för hemmet; Tesla Wall Connecter, som tillåter en att ladda bilen hemma; solpaneler; större tillgång till allmänna laddstationer samt tillförsel av ren energi. Även ett alternativ att köpa ett Tesla-energipaket med alla dessa varor samlade ska ha presenterats som förslag.

Dessutom frågar Tesla om möjligheten för en innovativ form av energitaxa som bygger på att Tesla överlämnas delvis kontroll för laddningen av kundens bil. På det viset kan Tesla spara kunden pengar genom att låta strömtillförseln öka under timmar då elen är billigare, och sänkas då den är dyrare. Detta tillvägagångssätt är i stil med Teslas Grid Services. Då Tesla även där överlämnas en viss kontroll över energin i kundens Tesla-produkter, men använder den för att underlätta energitillförseln i kundens område snarare än för att hjälpa kunden personligen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!