Tomahawk närmar sig produktion – och kan köra ifrån Model S

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

2 jun 2017

Supersportbilen Tomahawk börjar produceras nästa år, meddelar kanadensiska Dubuc Motors. Samtidigt offentliggjorde man också de senaste specifikationerna – som är minst sagt imponerande.

Batteripaketet på 100 kilowattimmar uppges till exempel innebära en räckvidd på uppemot 600 kilometer, men huruvida någon köpare kommer att köra så långt på en laddning återstår att se. De som köper bilen tänker nog använda de fyra motorerna med en sammanlagd effekt på 600 kilowatt till något helt annat.

Bilen skulle i och för sig kunna klassas som en familjebil då den har plats för fyra, men mycket talar för att den snarare kommer att användas på racingbanor än för att köra barnen till träningen. Noll till 60 miles per hour (96 kilometer i timmen) sägs bara ta två sekunder om man använder sig av racinginställningen. Prestandamässigt handlar det alltså om en bil i samma klass som Teslas vassaste Model S, men till skillnad från hos Tesla går det inte att välja ett tamare – men ändå fullt tillräckligt – alternativ.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!