Här är Pininfarinas bidrag för fler eldrivna cabbar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 aug 2023

Utbudet av eldrivna cabbar är skralt. Under sommaren började Mini sälja eldrivna Cooper SE utan tak. Och Fiat 500e med tygtak går att öppna nästan helt. Men annars får vi nöja oss med stora panoramafönster i stället för vind i håret. Legendariska karosseribyggaren Pininfarina kommer nu till undsättning. Efter supersportbilen Battista visar nu Pininfarina sin andra elbil i form av en öppen tvåsitsig sportbil. Pininfarina B95 hämtar tydlig inspiration från gamla tiders öppna sportvagnar. Prestandan är däremot inte daterad.

En elmotor vid varje hjul ger Pininfarina B95 totalt 1.877 hästkrafter. Inte helt oväntat klarar bilen 0-100 km/h på två sekunder. Toppfarten anges till autobahndugliga ”över 300 km/h”. Det finns fem olika körlägen som alla ”skräddarsyr” kraftfördelningen mellan hjulen för att anpassa det både efter smak och vägförhållanden. Det vätskekylda, T-formade batteriet har en kapacitet på 120 kWh och går att ladda med en effekt på 270 kW. Så ska det gå att fylla batteriet från 20 till 80 procent på 25 minuter.

Den som hoppas på en mindre regnig sommar 2025 och siktar på att köra taklöst då kan lägga en beställning på Pininfarina B95 nu. 2025 är bilen nämligen tänkt att börja levereras. Men det gäller att vara snabb – och ha en stor plånbok. Pininfarina B95 byggs endast i tio exemplar och anpassas då efter kundens önskemål. Priset börjar på 4,4 miljoner Euro, i runda slängar omkring drygt 50 miljoner kronor. Om du ändå lägger en beställning, glöm då inte bort att boka till de särskilta framtagna hjälmarna, som tyvärr inte ingår i priset.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: