Trafikverket söker fler aktörer för snabbladdare i norra Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 sep 2021

För att förbättra laddinfrastrukturen utmed mindre trafikerade vägar delar Trafikverket ut stöd till aktörer som vill bygga snabbladdare där. Målet är att det ska finnas snabbladdare var tionde mil och Trafikverket har tidigare pekat ut 62 platser där de ser ett behov av utbyggnad.

Redan förra året beviljades 26,5 miljoner kronor för 20 snabbladdare utmed större vägar. Tidigare i år kunde tio aktörer dela på ytterligare 45 miljoner kronor för att bygga 39 snabbladdare i främst norra Sverige.

Men Trafikverket söker ännu efter aktörer för 28 platser. Så nu finns alltså chansen för alla som drömmer om att driva snabbladdare. Det handlar om platser i Norrbotten, Västernorrland, Västerbotten, Jämtland Gävleborg, Dalarna och Värmland.

Från och med den här veckan och fram till den 5:e november går det att ansöka om pengar för att bygga snabbladdare utmed vägarna som kallas för ”vita fläckar”.

Kravet från Trafikverket är att snabbladdaren är i drift i minst fem år och att den är offentligt tillgänglig för alla. Ansökningsblankett finns att ladda ned här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: