Opel Combo-e Life_Foto_Opel

Transportbilar från Opel, Citroën och Peugeot nu endast med eldrift

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 jan 2022

Opel, Citroën och Peugeot ingår alla i den stora bilkoncernen Stellantis och delar därför en hel del teknik med varandra. Så sker det en förändring hos den ena tillverkaren följer de andra oftast snart efter.

Nu meddelar alla tre tillverkare att personbilsversionerna av deras transportbilar från och med nu endast går att beställa med eldrift på europeiska marknader.

Totalt handlar det om modellerna Opel Combo, Vivaro och Zafira, Peugeot Rifter och Traveller och samt Citroën Berlingo och Spacetourer.

De olika modellerna kommer med liknande specifikationer. De mindre Opel Combo e-Life, Citroën ë-Berlingo och Peugeot e-Rifter bjuder på 136 hästkrafter och har ett batteri på 50 kWh för en räckvidd på strax över 25 mil enligt WLTP.

De större minibussarna Opel Zafira, Citroën Spacetourer och Peugeot Traveller erbjuds med ett batteripaket på antingen 50 kWh för 23 mils räckvidd eller ett större på 75 kWh för 33 mils räckvidd.

Enligt tillverkarna beror beslutet på ökad efterfrågan av eldrift från kunder.

– Det finns inget alternativ till elektrifiering, säger Opelchefen Uwe Hochgeschurtz i ett uttalande och får medhåll från kollegorna hos Peugeot:

– År 2021 var ett av sex fordon som Peugeot sålde i Europa elektrifierat, och i november var det ett av fem. Det visar att vi på Peugeot har rätt erbjudande för våra kunder och att efterfrågan på elektrifierade fordon ständigt ökar kraftigt, säger Linda Jackson som är global chef hos Peugeot.

Hennes uppgifter om ”elektrifierade” fordon innefattar däremot både helt eldrivna modeller och laddhybrider.

Beslutet att sluta sälja transportbilarna med eldrift gäller inte heller alla versioner. I transportutförandet kommer de tre tillverkarna fortsätta erbjuda modellerna med förbränningsmotorer även i fortsättningen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: