Elbilen logo Meny

”Trinity” är Volkswagens kommande toppmodell

Volkswagen Studie I.D. VIZZION

Med ID.3 och ID.4 har Volkswagen börjat visa vad MEB-plattformen går för. Men redan nu släpper koncernen en liten dos information om vad som väntar i nästa steg av Volkswagens satsningen på eldrift.

I en intervju med branschtidningen Automobilwoche avslöjar VW-chefen Ralf Brandstätter att namnet på märkets kommande toppmodell är ”Trinity”. Bilen ska byggas på nästa generation av MEB och lanseras 2026.

– Bilen står för nästa generation av elbilar. Trinity ska bli innovationsledande inom Volkswagen, säger Rald Brandstetter i intervjun.

Trinity ska bland annat ha nivå 3 av självkörning och Volkswagen vill vara den första som lanserar en massproducerad bil med det.

Modellen ska tillverkas i huvudfabriken i Wolfsburg, där det idag endast byggs bilar med förbränningsmotor eller hybridteknik.

Tillverkning av en storsäljande elbil i hemstaden Wolfsburg skulle innebära ett stort symbolvärde för Volkswagens omställning mot eldrift.

Modellen, som tidigare gick under namnet ”Aeroliner”, har beskrivits både som ”flaggskeppsmodell” och en bil för massorna med en produktion på 300 000 bilar per år.  

Exakt vad för typ av bil det därför handlar om är ännu oklart. Namnet ”Aeroliner” antyder visserligen att det snarare rör sig om en sedan än en SUV. Men den skulle i sånt fall konkurrera med kommande ID.Aero, en sedanmodell i jämförbar storlek som Passat som även väntas komma som kombimodell.

I intervjun berättar Ralf Brandstätter också att Trinity ska få Volkswagens nyutvecklade mjukvara som ska lanseras 2025. Ett system som förhoppningsvis inte kommer lida av samma mjukvaruproblem som uppstod kring lanseringen av ID.3. Det utvecklas gemensamt för hela VW-koncernen och har som mål att komma ikapp Teslas försprång på området.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-01-20