Tyskt test ger högsta betyg någonsin till Volkswagen ID.7

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 maj 2024

Den tyska bilistorganisationen ADAC är med sina nästan 22 miljoner medlemmar en tungviktare i bilvärlden. Förutom att erbjuda assistansservice för sina medlemmar utför ADAC sedan länge även noggranna test av bilar. När organisationen nu satt Volkswagen ID.7 under lupp hyllas modellen.

Faktum är att det är första gången en testbil får betyget 1,5 på skalan där 1 är högsta betyg. Något som även betyder ”Sehr gut”, alltså ”mycket bra”. Det högsta betyget som delats ut innan var 1,6. Även då till elbilar, nämligen BMW iX xDrive50, Mercedes EQS 450+ och Skoda Enyaq 85x i specialversionen L&K.

Också vi har nyligen testat Volkswagen ID.7. Resultatet från det kan ni läsa om här.

Testförarna lyfter bland annat fram den låga förbrukningen på 1,8 kWh per mil hos Volkswagen ID.7. Det är något som även Green NCAP noterade i sitt test av bilen. Hos ADAC hyllas Volkswagen ID.7 också för sin motor, säkerhet och komfort. Även köregenskaper och innerutrymmen får bra betyg. Endast när det kommer till kostnaden får ID.7 nöja sig med ett ”Godkänt” i betyg.

Vi har nyligen också testat Volkswagen ID.7, som vi då ställde mot Mercedes EQE. Vad vi tycker om Volkswagens eldrivna halvkombi kan ni läsa om i aktuella nummer 3 av Elbilen som finns ute nu eller på webben här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: