Uniti har fått in tusentals beställningar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

28 maj 2018

Svenska Uniti har fått beställningar värda över en halv miljard kronor. Med ett pris på antingen 149 000 eller 199 000 kronor beroende på utförande handlar det alltså om minst 2 500 beställningar och kanske så många som 3 300.

De första exemplaren av den tvåsitsiga citybilen, som premiärvisades i december, ska enligt plan levereras tilll kunderna i slutet av 2019. Innan dess återstår dock mycket arbete, säger företagets vd och grundare Lewis Horne.

Lewis Horne och hans unga team vill förändra världen med sin bil. Foto: Uniti

Lewis Horne och hans unga team vill förändra världen med sin bil. Foto: Uniti

– Vi har en lång väg att gå innan vi når massproduktion, har alla certifieringar och kan leverera våra första bilar, men engagemanget och intresset som marknaden redan visat för vår produkt och varumärke accelererar definitivt processen vi är i nu.

Förutom det relativt låga priset lockar även räckvidden köpare. Med ett batteripaket på antingen 11 eller 22 kilowattimmar har Uniti One en räckvidd på 150 eller 300 kilometer, vilket får anses vara mycket väl godkänt för en bil som primärt ses som en citybil. En sektion av batteripaketet är dessutom löstagbar, så att den kan bäras upp till kontoret för att laddas vid skrivbordet.

Precis som de flesta andra biltillverkare satsar Uniti på förbeställningar via nätet, men en prototyp har också visats upp på utvalda Mediamarktbutiker, vilket även det har lockat kunder att teckna en intresseanmälan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!