Spionbilder på Hondas hyllade konceptbil

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 nov 2018

Hondas lilla konceptbil Urban EV tog motorjournalister och andra besökare med storm när den visades upp på bilmässan i Genève. Även vänner och bekanta till Elbilens reporter, sådana som trodde att elbil inte är något för dem, har blivit omvända efter att ha upptäckt den.

Nu har de första spionbilderna på bilen dykt upp. Eftersom det handlar om skarpa testkörningar kommer den snart ut på marknaden, såvida inget oförutsett inträffar. Frågan är vad som har hänt med den Honda-chef som härom året totalsågade batteribilar och avfärdade dem som en historisk parentes.

Att bilderna verkligen föreställer Hondan råder det ingen tvekan om, trots den kraftiga maskeringen av bilen. Om inte annat syns det på framlyktorna, som ser ut precis som på konceptet.

Honda Urban EV Concept unveiled at the Frankfurt Motor Show

”Originalet” som hyllades så mycket.

Exteriören på den produktionsfärdiga bil som Honda visar upp i Genève efter årsskiftet kommer att bli mycket lik den de visade upp i vintras. Allt annat vore idiotiskt – varför ändra på något som så många hyllar?

Frågan är om den gamla interiören får följa med på resan in i framtiden. I konceptbilen bestod framsätena av en enda ”soffa”. Utseendet må vara sof(f)istikerat, men frågan är om det verkligen är så praktiskt om passageraren skulle vilja ha en annan lutning på sätet.

Tidningen Elbilens råd till Honda är att de inte ska bry sig om sådana petitesser. Om soffan ryker talar vi inte om samma bil som den som hyllades så mycket. Dessutom ligger fokus på kunder som bor i storstäder – och sådana är ju inte direkt kända för att lasta sina bilar fulla med passagerare. I Stockholm färdas till exempel i genomsnitt 1,3 passagerare per bil, föraren inräknad.

i-zLFrvqQ-XL

 

i-9n8fq7V-XL

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: