Uppgift: Audi A3 kommer som elbil 2027

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 maj 2022

Från 2026 ska alla nya modeller som Audi lanserar vara eldrivna. Omställningen till eldrift betyder även att Audi ännu mer än idag ska inta rollen som ett ”premiummärke” inom Volkswagenkoncernen. Det innebär mer fokus på större och lyxigare modeller.

– Konkret innebär det att vi har bestämt oss för att upphöra med A1 och det kommer inte heller att finnas någon efterföljare till Q2, sade Audis chef Markues Duesmann tidigare.

Men nu ser det ut som att i alla fall den kompakta modellen A3 får leva vidare även som elbil. Enligt tyska Auto Motor & Sport kommer A3 i en ny generation 2027. Helt i linje med Audis planer på enbart modeller med eldrift från året innan blir nya A3 alltså en elbil.

Audis större modeller, som kommande A6 e-tron och kombiversionen A6 Avant e-tron, använder sig av plattformen PPE. Den har Audi utvecklat i samarbete med Porsche för just större och mer avancerade elbilar.

Eldrivna A3 uppges i stället baseras på Volkswagenkoncernens plattform för nästa generations elbilar, SSP. Det betyder förmodligen att A3 kommer med avancerad självkörning, något som Volkswagen lovat när den nya flaggskeppsmodellen Trinity lanseras 2026.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: