Ute nu: lyxsuvar gör upp, nya BMW iX2 och revolution med Renault

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 mar 2024

Idag är det dags för ett nytt färskt nummer av Elbilen som kommer ut i butik, på Readly samt i vårt tidningsarkiv med Elbilen Plus. Som alltid sprängfyllt med reportage, tester och provkörningar.

Elsuvar dominerar kanske försäljningsstatistiken, men de båda modeller som vi den här gången ställt mot varandra är ändå något utöver det vanliga. Vinner sportigheten hos Lotus ”hyper-SUV” Eletre över komforten i Mercedes lyxåk EQS SUV? Det kan du läsa om i senaste numret där vi också har ett stort reportage från Europas största elbilsmässa eCarExpo i Stockholm där vi bland annat tog en pratstund med produktchefen för nya Polestar 4.

Vi har också hunnit med att åka till Paris för att kolla på bilen som få Europa att välja eldrift, Renault 5, och till Portugal för att provköra BMW:s nya crossovermodell iX2. För att skapa lite vårkänsla gör vi en djupdykning bland vilka däck som är bäst för elbilen inför bytet till sommarsulor och så fortsätter vi kolla på den fascinerande världen av bilars olika karosser.

Och så klart hittar du också krönikor från redaktionens vassa pennor och mycket mer i årets nummer 2 av Elbilen.

Trevlig läsning!

/Redaktionen

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: