Volkswagen bekräftar: uppdaterad ID.3 kommer nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 dec 2022

Redan vid lanseringen av Volkswagen ID.3 fick modellen kritik för den lite väl plastiga inredningen. Obekräftade uppgifter har flera gånger pekat på att Volkswagen överväger en uppdatering av interiören.

Att förändringar är på gång bekräftas nu av Volkswagen i Tyskland. Den som går in på deras hemsida för att konfigurera en ID.3 där möts av ett meddelande med information kring leveransen.

Trots att ID-fabriken i Zwickau nyligen rapporterade ett produktionsrekord på 7 400 tillverkade bilar under en vecka får den som beställer en ID. 3 ha en del tålamod.

”På grund av den nuvarande leveranssituationen för halvledare och den redan befintliga orderstocken antar vi att vi inte kommer att kunna leverera ID.3 Pro Performance-modellerna Life, Business, Style, Max och ID.3 Pro S-modellen Tour före det fjärde kvartalet 2023”, står det i meddelandet.

Volkswagen kan heller inte lova att kunden får exakt den bil som beställts. Leverans blir det enligt meddelandet i stället av ”den redan vidareutvecklade ID.3-modellen” som enligt tillverkaren kan ”avvika från den aktuella beställningen till din fördel”.

Bland annat ska räckvidden avvika med upp till 2 procent. Det nämns inte om det är 2 procent mer eller mindre räckvidd. Med tanke på formulering om fördelaktiga avvikelser får vi ändå utgå ifrån att det handlar om längre räckvidd tack vare lägre luftmotstånd med en något ändrad kaross.

En konkret skillnad som nämns är att ”rattar av läder kommer att ersättas med en läderimitation av hög kvalitet”. Om läder eller imitation är att föredra är en smaksak. Men det visar att Volkswagen i alla fall kommer att delvis ändra interiören.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: