Volkswagen e-Up nu officiellt tillbaka

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 feb 2022

Leveranstiderna för ID.3 blir allt längre och för att möta efterfrågan på en liten och billig elbil har det kommit tecken på att Volkswagen ska dra igång tillverkningen av lilla e-Up igen.

Den ställdes in 2020, då med förklaringen att Volkswagen inte hann med alla beställningar.

Nu går Volkswagen i Tyskland officiellt ut och bekräftar att e-Up återigen går att beställa – till ett attraktivt pris.
Det börjar i Tyskland på 26 895 euro, omkring 285 000 kronor. Elbilspremien där uppgår till över 90 000 kronor, så priset att betala för den som beställer en e-Up landar alltså på under 200 000 kronor.

För det får du visserligen en liten elbil på 3,5 meter, endast 83 hästkrafter och en räckvidd på som bäst 26 mil. Snabbladdning” med en effekt på 40 kW är inte heller särskilt imponerande idag.

Men trots de lite föråldrade specifikationerna är intresset för modellen fortfarande stort. Under förra året fortsatte Volkswagen att sälja ut lagerbeståndet av e-Up. Med över 30 000 sålda exemplar i exemplar i Tyskland blev den efter Tesla Model 3 landets näst mest sålda elbil 2021.

I dagsläget ser det inte ut som att svenska kunder kommer få chansen att beställa en fabriksny e-Up. Volkswagen Sverige har tidigare sagt till Elbilen att det inte finns några planer på att åter ta in modellen i sortimentet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!