Volkswagen har levererat en halv miljon ID-modeller

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 nov 2022

Volkswagens elsuv ID.4 har gått bra i Sverige där den flera månader har toppat listan över landets mest registrerade elbil.

Även på andra marknader går den och andra ID-modeller bra. Så bra att Volkswagen nu meddelar att de nu kan kryssa av ett de uppsatta målen med satsningen på elbilar ett helt år tidigare än planerat.

Sedan leveransen av den första ID.3 i oktober 2020 har Volkswagen nu levererat 500 000 exemplar av de eldrivna ID-modellerna.

– En halv miljon levererade ID-modeller visar: Volkswagen-modellerna tas emot väl av våra kunder över hela världen. Vi är på rätt väg med vår elbilsoffensiv och fortsätter vår framgångssaga, säger Imelda Labbé som är försäljningschef hos Volkswagen.

Hur fördelningen mellan ID.3, ID.4, ID.5 och den enbart i Kina tillgängliga större elsuven ID.6 ser ut meddelas inte. Som exempel nämns endast att Norge är en ”föregångare” i omställningen till elbilar och att ID.4 var den mest registrerade elbilen där i oktober.

I Sverige fick ID.4 nöja sig med en andra plats med 618 registreringar bakom Volvo XC40 med nästan dubbelt så många, 1 127 registreringar.

Men sett till hela året hittills är Volkswagen ID.4 med 6 242 exemplar landets mest registrerade elbil.

Fram till 2026 ska Volkswagen lansera tio nya eldrivna modeller.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: